fredag 1 augusti 2008

Roadtrip till Smögen

Jag och Bo beslöt oss för att fara till Smögen en liten sväng.

Sagt och gjort, vi stuvade in tält, sovsäckar, liggunderlag, engångsgrill, solstolar, kläder och många andra nödvändigheter i Toyan o sen på onsdagkvällen bar det iväg. Vid ett depåstopp av kaffe susade visst princess förbi som också hon varit ute på en liten turné´, efter ett telefonsamtal fick hon bekräftat att det var toyan o Bo som hon sett.

Vi hade bestämt att vi skulle fricampa vid nån sjö på vägen ner, efter lite letande på många småvägar fram o tillbaka hittade vi den perfekta platsen. Vid en sjö med grillplats mitt emot en slottsruin, slog vi upp vårt tält.
Kvällsdopp och korvgrillning blev kvällensaktivitet.



Efter en god natts sömn (vi lyckades slå upp tältet på en skuggig plats) så fortsatte vi och efter lite svärande i enorma bilköer så var vi framme.
Vi åkte direkt in till hamnen, åt en baguette m smögenröra, spatserade bland de mysiga sjöbodarna, de flesta små butiker. Efter ett dopp i det blå var det dags att finna boende över natten.




Vi fann att Campingen låg för långt bort från stan, så vi hittade en badplats lite närmre som vi slog upp vårt tält vid. Efter en dusch i havet och lite vin på stranden promenerade vi in igen. Satt på en mysig restaurang åt räkor men tillbehör som sig bör när man är i Smögen.

Upp tidigt nästa morgon (hade inte lika tur med läget på tältet) och ut på morgonpromenad och ett klassiskt morgondopp. Sen in till stan, handlade lite lunch (rökt fisk och med räkor), sen vidare på jakt efter den perfekta klippan. Vi fann den och där hade vi en underbar dag tills vi tillslut begav oss tillbaka hem igen.




Tack för mig

-I am Sam-

2 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter. Precis sådär som man ska ha det i Smögen. är jag var där o åkte i jobbet i våras så regnade det!
    Kram från Plupp

    SvaraRadera
  2. Gillar att du lägger in så många bilder Sam! Bra jobbat! /Alfons

    SvaraRadera